VÄLKOMNA

cell

Välkommen till Svenska barnläkarföreningens delförening för barninfektioner. Vi välkomnar alla läkare med ett intresse för barninfektioner. Vi arbetar för att ge våra medlemmar en bred allmän utbildning men anordnar också mer högspecialiserad utbildning i ämnet. Vi vill också främja samarbetet mellan barninfektionsintresserade läkare inom Sverige, i Norden och internationellt. Här på hemsidan kommer du att hitta information om sektionen, aktuella utbildningar, vårdprogram med mera.

Stort deltagande från Sverige på ESPID i Madrid

Roligt med så stort deltagande från kollegor runt om i Sverige. Nästa år laddar vi för ett toppenmöte i Malmö. Börja redan nu planera in så att så många som möjligt kan komma!

IMG_1922

Barnveckan i Göteborg

I år hade delföreningen två program på Barnveckan i Göteborg. På måndagen var det ett program om sepsis och vätsketerapi där Joachim Luthander från delföreningen medverkade och på torsdagen handlade det om invasiva svampinfektioner där Anna Nilsson och Olof Hertting från delföreningen medverkade. Tack alla som medverkade till ett lyckat program!
barnveckan-2017-logo

ESPID i Madrid

23-26 maj 2017 ordnas ESPID i Madrid. http://espid2017.kenes.com/

Oxfordkursen
25-27 juni 2017, The Mathematical Institute and St Anne’s College, Oxford
http://www.oxfordiic.org/oxfordiic/
iiclogo

SK-kurs i barninfektioner, “Malmökursen”
För tredje gången i ordningen ordnar delföreningen den mycket uppskattade SK-kursen i barninfektioner i Malmö 2-6 oktober. Anmälan via Socialstyrelsen. Sista anmälningsdag 170501. Välkomna!

ESPID 2018 i Malmö
Vi är mycket stolta att meddela att ESPID 2018 anordnas i Malmö 29 maj-1 juni. Mötet anordnas av ESPID tillsammans med svenska delföreningen för barninfektioner och danska barninfektionssällskapet.