VÄLKOMNA

cell

Välkommen till Svenska barnläkarföreningens delförening för barninfektioner. Vi välkomnar alla läkare med ett intresse för barninfektioner. Vi arbetar för att ge våra medlemmar en bred allmän utbildning men anordnar också mer högspecialiserad utbildning i ämnet. Vi vill också främja samarbetet mellan barninfektionsintresserade läkare inom Sverige, i Norden och internationellt. Här på hemsidan kommer du att hitta information om sektionen, aktuella utbildningar, vårdprogram med mera.

Barnveckan i Göteborg

I år har delföreningen två program på Barnveckan i Göteborg. På måndagen blir det ett program om sepsis och vätsketerapi. På torsdagen handlar det om invasiva svampinfektioner. I direkt anslutning till torsdagens program har vi delföreningens årsmöte.
barnveckan-2017-logo

ESPID i Madrid

23-26 maj 2017 ordnas ESPID i Madrid. http://espid2017.kenes.com/

Oxfordkursen
25-27 juni 2017, The Mathematical Institute and St Anne’s College, Oxford
http://www.oxfordiic.org/oxfordiic/
iiclogo

SK-kurs i barninfektioner, “Malmökursen”
För tredje gången i ordningen ordnar delföreningen den mycket uppskattade SK-kursen i barninfektioner i Malmö 2-6 oktober. Anmälan via Socialstyrelsen. Sista anmälningsdag 170501. Välkomna!

ESPID 2018 i Malmö
Vi är mycket stolta att meddela att ESPID 2018 anordnas i Malmö 29 maj-1 juni. Mötet anordnas av ESPID tillsammans med svenska delföreningen för barninfektioner och danska barninfektionssällskapet.